Події

Американські сенатори підтримують саміт з Росією, але проти пом'якшення позиції США

Сенатори США від обох партій заявили порталу Axios, що загалом схвалюють ідею саміту між американським президентом Джо Байденом і російським лідером Володимиром Путіним, але виступають проти будь-якого перезавантаження відносин між Вашингтоном і Москвою.

"Це повинно статися. Незалежно від того, які у нас сумніви щодо Путіна, у нього купа ядерної зброї. Вже одне це означає, що ми повинні якимось чином взаємодіяти з ним", - цитує портал сенатора-республіканця Марка Рубіо.

Республіканець Річард Бер сказав, що не бачить "ніяких мінусів для проведення такої зустрічі", а демократ Бен Кардін назвав подібний захід "хорошою ідеєю", якщо до порядку будуть включені Україна і кібератаки. Демократ Кріс Мерфі зазначив, що Байден "знає, коли настане відповідний час, щоб сісти за стіл переговорів".

Проте, низка сенаторів висловилися більш обережно.

"Ми бачили це кіно і раніше, і знаємо, як піде діалог між президентом Байденом і президентом Путіним", - сказав республіканець Джим Ріш. На його думку, Байден "не повинен довіряти будь-яким обіцянкам Росії", вважає, що президенту США до саміту необхідно ввести санкції проти "Північного потоку 2". Його думку поділяє республіканець Тед Круз.

З аналогічних позицій, пише портал, виступив Джош Хоулі, який сказав, що Байден повинен підштовхнути європейських союзників "робити більше для гарантування своєї власної безпеки, особливо щодо Росії".

Голова сенатського Комітету з міжнародних відносин демократ Боб Менендес сказав Axios, що вірить у здатність Байдена ефективно провести саміт, хоча і не покладає великих надій на його результати.

Портал зазначає, що, швидше за все, зустріч двох президентів може відбутися після червневого саміту "великої сімки".

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ