Події

Зеленський закликав до розширення "нормандського формату" за рахунок залучення США, Канади та Великої Британії - FT

Президент України Володимир Зеленський виступив за розширення складу учасників "нормандського формату" щодо врегулювання ситуації на Донбасі (Україна, ФРН, Франція та РФ) за рахунок залучення США, Канади та Великої Британії, повідомляється в інтерв'ю глави держави Finanсial Times.

Як зазначає видання, "Зеленський закликав до розширення "нормандської групи", заявивши, що не лише США мають перезавантажити угруповання, а що й Велика Британія та Канада також мають брати участь".

Український лідер також закликав до перегляду Мінських угод, "щоб покласти край війні на Донбасі".

"Наразі я беру участь у процесі, який був розроблений до мене. Мінський процес у цій ситуації має бути гнучкішим. Він має служити цілям сьогоднішнього дня, а не минулого", - заявив Зеленський в інтерв'ю.

"Є два варіанти: ми можемо змінити Мінський формат, скорегувати його. Або ми можемо використовувати який-небудь інший формат. Швидкість має значення. Швидкість цього процесу має значення, тому що ми втрачаємо людей щодня", - додав президент України.

Крім того, Зеленський привітав перспективу зустрічі президента Росії Володимира Путіна та президента США Джо Байдена. "Я впевнений, що вони не можуть вийти після зустрічі з порожніми руками, тому що, якщо саміт відбудеться, буде якийсь результат, навіть невеликий", - сказав Зеленський.

Водночас український лідер заявив, що хоче провести двосторонню зустріч із Путіним, зазначивши, що "нас хвилює не місце проведення, а зміст".

Однак, за словами Зеленського, він не погодився б із пропозицією російського лідера спочатку провести переговори з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). "Я не збираюся розмовляти з терористами, і на моєму місці це просто неможливо", - наголосив президент України.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ