Події

У Маріуполі впроваджено єдиний електронний квиток у муніципальному транспорті

У Маріуполі на десяти муніципальних автобусах маршруту №16а почав працювати SmartTicket, повідомляється на офіційному сайті Маріупольської міськради.

Як зазначено в повідомленні, Маріуполь став першим містом в Україні, яке пілотно впровадило електронний квиток у муніципальному транспорті в рамках державного проекту Smart Ticket.

Валідатори - пристрої, що дають змогу оплачувати проїзд за допомогою банківських карток, мобільних телефонів і смарт-годинників, встановили поки що лише на одному маршруті, проте в планах - масштабувати проект на весь транспорт.

"Маріуполь зміг стати платформою, де комунальний транспорт займає найбільшу частину ринку перевезень. Це не лише крайня східна точка України, а й одна з найбільш передових із впровадження ефективних сервісів і послуг. Маріуполь повинен стати прикладом для інших міст", - заявив із цього приводу міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Він також розповів, що новий сервіс буде інтегрований у систему єдиного електронного квитка країни.

Його дія поширюватиметься на всі міста та різні види транспорту. Квиток уже можна використовувати під час залізничних перевезень.

Повідомляється також, що цього року до проекту приєднається перша авіакомпанія.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ