Події

Порошенко в розмові з Туском закликав Європу посилити санкції проти РФ

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко обговорив із президентом Європейської народної партії, екс-президентом Європейської ради Дональдом Туском ексалацію з боку Росії ситуації на Донбасі.

"Петро Порошенко закликав європейських партнерів розглянути питання щодо посилення економічних та секторальних санкцій проти Росії, включаючи їх синхронізацію з останніми санкціями США та припинення реалізації політично вмотивованого проекту "Північний потік – 2", розміщення миротворчого контингенту ООН на території окупованих частин Донецької та Луганської областей, надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО та європейської перспективи", - повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

Він також звернувся до Європейської народної партії із закликом підтримати ініціативу України зі створення Кримської платформи.

Сторони також скоординували дії з метою спільної боротьби з деструктивними наслідками пандемії COVID-19. Порошенко презентував нову комплексну антиковідну стратегію "Євросолідарності" і закликав європейських партнерів допомогти Україні в отриманні достатньої кількості високоякісних вакцин.

Порошенко і Туск також обговорили ситуацію в регіоні спільного сусідства - Молдові та Білорусі.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ