Події

США повернуться до застосування вакцини J & J, можливо, з обмеженнями, вважає головний інфекціоніст США

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі припустив, що вакцина Johnson & Johnson буде як і раніше використовуватися "в тій чи іншій формі", хоча, можливо, з обмеженнями або попередженнями.

"За моїми оцінками, ми будемо продовжувати використовувати її в тій чи іншій формі. Я дуже сильно сумніваюся, що вони просто заборонять її. Я не думаю, що це станеться", - заявив Фаучі в інтерв'ю телеканалу NBC News.

"Я дійсно думаю, що, швидше за все, буде якесь попередження або обмеження, або оцінка ризику", - зазначив він.

"Думаю, до п'ятниці ми вже будемо знати, в який бік рухатися. Сподіваюся, ми повернемося в потрібне русло", - сказав Фаучі.

Минулого тижня два центри масової вакцинації в штатах Північна Кароліна і Колорадо (США) тимчасово закрилися після того, як деякі люди відчули несприятливі наслідки отримання від уколів вакциною компанії Johnson & Johnson.

Американські органи охорони здоров'я рекомендували призупинити вакцинацію препаратом виробництва Johnson & Johnson після того, як вони почали розслідування з приводу утворення тромбів у шести жінок, що отримали цю вакцину. Одна людина померла.

До перевірки передбачуваного зв'язку між щепленням і тромбозами приступили Центри з контролю і профілактики захворювань США (CDC), Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) і Європейське агентство з лікарських препаратів (EMA).

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ