Події

Сенатор закликав доповнити санкції США проти РФ заходами проти "Північного потоку 2"

Американський сенатор-республіканець Пет Тумі в четвер заявив про необхідність доповнити введені в четвер адміністрацією США санкції проти Росії обмежувальними заходами проти "Північного потоку 2", говориться в заяві, поширеній на його сайті.

"Санкції, оголошені Білим домом сьогодні вранці, є довгоочікуваним кроком, щоб залучити Москву до відповідальності за тривалу агресію з її боку", - заявив він, зазначивши, що ще варто було б ввести і додаткові санкції.

"США повинні ввести санкції проти "Північного потоку 2", - додав він.

У четвер влада США оголосила про нові санкції проти Росії. Вашингтон у рамках цих обмежень прийняв рішення вислати з дипломатичної місії РФ в Вашингтоні 10 її співробітників. Мінфін США оголосив про нові санкції щодо російського державного боргу.

У США багато конгресменів (як республіканці, так і демократи) виступають за посилення санкцій тиску на "Північний потік 2". Зокрема, низку ініціатив у цьому напрямі здійснив сенатор-республіканець від штату Техас Тед Круз: він донедавна блокував процедуру затвердження ключових керівників Держдепу і обіцяв, що продовжить це робити доти, поки не побачить нові обмежувальні заходи проти газопроводу.

Однак раніше на цьому тижні Круз припинив блокувати цю процедуру: Сенат ухвалив призначення Венді Шерман першим заступником держсекретаря.

В адміністрації президента США Джо Байдена погоджуються, що потрібно намагатися зашкодити завершенню будівництва цього газопроводу. Але водночас Білий дім хотів би поліпшити сильно постраждали під час Дональда Трампа відносини США з ФРН. З цієї причини, як зазначають американські ЗМІ, Байден, не бажаючи дратувати Берлін, поки утримується від більш рішучих дій проти проекту газопроводу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ