Події

Білий дім готує заходи проти РФ у координації з європейськими союзниками - CNN

Адміністрація Білого дому координує з європейськими союзниками дії щодо ухвалення санкцій стосовно Росії, зокрема, у відповідь на злом SolarWinds та спроби зірвати вибори у США, повідомляє телеканал CNN із посиланням на джерело.

"Джерело, ознайомлене із ситуацією, повідомило CNN, що, як очікується, адміністрація вживе заходів проти Росії у четвер і координує (дії - ІФ) з європейськими союзниками", - інформує телеканал.

Як повідомляє телеканал, посилаючись на джерела, адміністрація президента США Джо Байдена, "як очікується, оголосить про санкції вже у четвер".

"Ці санкції будуть спрямовані проти співробітників розвідки та представників уряду, а також проти структур, залучених до кібератаку на SolarWinds", - зазначає CNN.

За даними його джерел, однією з причин тривалого процесу ухвалення заходів у відповідь на дії Росії є те, що "Білий дім не влаштовували спочатку представлені Держдепартаментом США варіанти" санкцій. За даними представника американської влади, ознайомленого з планами щодо відповідних заходів, "адміністрація США хотіла ширших санкцій".

CNN зазначає, що ці санкції будуть спрямовані проти російських фізичних і юридичних осіб "на додаток до нових фінансових обмежень та висилки десятка російських дипломатів із США".

Раніше у четвер агентство Bloomberg із посиланням на свої джерела повідомляло, що адміністрація Байдена готова ухвалити нові обмежувальні заходи проти російських фізичних і юридичних осіб у відповідь на "ймовірні неправомірні дії", включаючи злом SolarWinds та спроби зірвати вибори у США.

Агентство зазначало, що вони можуть торкнутися приблизно 10 російських представників і 20 юридичних осіб.

Не виключено, що США оголосять про висилку з країни приблизно 10 російських представників, включаючи дипломатів.

Агентство нагадує, що ці заходи можуть бути ухвалені після того, як президент Джо Байден попередив президента Росії Володимира Путіна у телефонній розмові у вівторок, що США захищатимуть свої інтереси, зазначає агентство.

Водночас Байден висунув ідею проведення саміту між двома лідерами для обговорення проблем, що стоять перед Москвою та Вашингтоном.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ