Події

США визначають, чи можуть санкції проти РФ погіршити ситуацію на сході України

В адміністрації США обговорюють, чи не можуть санкції проти РФ, які готуються, згубно вплинути на обстановку біля кордонів Росії з Україною, повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

"Нині офіційні особи визначають, яким чином потенційні нові санкції та інші види покарань могли б спровокувати подальшу ескалацію", - наголошується в повідомленні.

CNN нагадує, що минулого тижня в адміністрації США відбулися зустрічі, на яких обговорювалися можливі майбутні заходи проти РФ. "Ці обговорення ускладнювалися тим, що Росія сконцентрувала війська вздовж східних кордонів України, що посилило і напруженість між РФ і США", - наголошує CNN.

Раніше в квітні представник Білого дому Джен Псакі попередила, що США мають намір у найближчі тижні ввести пакет заходів у відповідь на передбачувані зловмисні дії РФ.

Ці кроки адміністрації США стануть підсумком огляду, який президент Джо Байден наказав провести в свій перший день на посаді. Аналіз проводився за чотирма напрямами: передбачуване втручання РФ у вибори в США, повідомлення про приписувані Росії винагороди за напади на американських солдатів в Афганістані, кібератака на SolarWinds і ситуація з опозиціонером Олексієм Навальним.

США оголосили про санкції проти російських офіційних осіб у зв'язку з ситуацією з Навальним минулого місяця, але досі утримувалися від дій за трьома іншими пунктами.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ