Події

Зеленська запустила в Туреччині два нові україномовні аудіогіди

Під час робочого візиту президента України до Туреччини перша леді Олена Зеленська запустила два нові україномовні аудіогіди у Галатській вежі в Стамбулі і в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі, повідомляє прес-служба глави держави.

"Це вже четвертий і п'ятий україномовні аудіогіди на території Туреччини з тринадцяти запущених у рамках ініціативи. Ми продовжуємо поширювати українську мову у світі", - цитує Зеленську прес-служба глави держави.

Церемонія запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган.

За словами Зеленської, у 2021 році в Туреччині також планується відкриття україномовних аудіогідів в музеї Святого Миколая (місто Демре), в Археологічному музеї (місто Анталія) і в музеї Мевляни (місто Конья)".

Як зазначила Еміне Ердоган, "між Україною і Туреччиною багато роботи у сфері культури, оскільки культура є єдиним інструментом для розвитку дружніх зв'язків".

Запуск аудіогідів став можливим завдяки плідній співпраці Посольства України в Туреччині та Генерального консульства України в Стамбулі спільно з Міністерством закордонних справ і Міністерством культури і туризму Туреччини.

Як повідомляється, Галатська вежа є історико-архітектурною пам'яткою міста і символом Стамбула. Вона включена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Музей анатолійських цивілізацій - головний історико-археологічний музей Туреччини. У ньому зібрано близько 195 тис. артефактів анатолійської історії. Завдяки своїм унікальним колекціям музей перебуває у топі рейтингу найкращих музеїв світу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ