Події

На Трухановому острові демонтують самовільно встановлений огороджувальний паркан

Національна поліція України в п'ятницю, 9 квітня, з 11:00 проводить слідчі дії на території Труханового острова в Києві в рамках розслідування справи про самовільне захоплення земельної ділянки.

"Під час проведення огляду території, будівель та споруд, які на ній розміщені, співробітники столичного благоустрою демонтують самоправно встановлений огороджувальний паркан. В подальшому всі споруди, які незаконно збудували, підлягають знесення, а самовільно зайнята ділянка має бути повернута до муніципальної власності Києва", - повідомляє прес-служба Нацполіції.

За попередньо отриманими даними, ділянка на Трухановому острові площею 1 га була незаконно захоплена, після чого на ній була облаштована база для однієї з охоронних фірм. При цьому по периметру ділянки звели паркан уздовж прибережно-захисної смуги, тим самим заблокувавши громадянам вільний доступ на територію острова і до берегової лінії.

Як встановило слідство, органи місцевого самоврядування не приймали жодних рішень про передачу цієї земельної ділянки у власність або оренду. Крім того, не видавалися і не реєструвалися документи, які надають право на виконання підготовчих, будівельних робіт і підтверджують готовність до експлуатації об'єктів будівництва на цій ділянці.

Крім того, територія Труханового острова має статус ландшафтного заказника місцевого значення і охороняється законом.

Об'єкт оглядають слідчі поліції Києва, співробітники управління стратегічних розслідувань в Києві Нацполіції і співробітники місцевої прокуратури за участю фахівців Київської міськдержадміністрації, екоінспекції та Держгеокадастру.

Зазначається, що огляд цієї території відбувається в рамках досудового розслідування за постановою судді Подільського районного суду міста Києва. Проведення даної слідчої дії необхідно для збору повної доказової бази в кримінальному провадженні. Всі процесуальні дії проводяться за погодженням з Подільською окружною прокуратурою міста Києва.

Як уточнив агентству інформоване джерело, фірму, яка проходить у справі про самовільне захоплення земельної ділянки, пов'язують з народним депутатом (фракція "Опозиційна платформа - За життя") Віктором Медведчуком.

За даними ЗМІ, йдеться про охоронну фірму "Шторм", яка займається охороною лідерів партії "ОПЗЖ".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ