17:02 11.07.2011

В офісі Авакова знайдено "жучки" - голова правління АТ "Інвестор"

3 хв читати

У приміщенні, де голова Харківської обласної організації "Батьківщини" Арсен Аваков проводить депутатські прийоми громадян, а також у кабінеті віце-президента АТ "Інвестор" Геннадія Гаєвого вранці 11 липня було виявлено "жучки", повідомив голова правління АТ "Інвестор" Андрій Переєденко.

"Встановлено цього "жука" було в конференц-залі, де, як правило, не проводяться бізнес-переговори. Це приміщення використовується найчастіше як місце, де проводяться зустрічі та засідання політради організації "Батьківщини", засідання фракції депутатів міської ради, депутатів обласної ради, депутатські зустрічі з громадянами, тобто його використовують для політичної діяльності", - сказав А.Переєденко журналістам у понеділок.

Він зазначив, що поява прослуховувальних пристроїв, можливо, і не пов'язана з обшуком, що проводився 7 липня в депутатській приймальні А.Авакова та АТ "Інвестор", банку "Базис" і редакції газети "Главное", що належать йому. Водночас А.Переєденко пов'язав і проведення обшуку, і появу "жучків" з політичною діяльністю А.Авакова.

"Я не пов'язуватиму цього пристрою із подіями четверга (обшуком 7 липня — ІФ). Це могло бути в четвер, могло бути раніше, і прошу наші слова не трактувати як обвинувачення на адресу посадовців, що здійснювали тут у четвер деякі процесуальні дії. Ми нікуди не звертатимемося — не бачимо в цьому ніякого сенсу. Ну є "жучок", зрозуміло, що його хтось поставив, зрозуміло, для яких цілей, і у міру наближення виборів чи інших значущих політичних подій таких жучків може ставати більше, як і кримінальних справ може ставати більше навколо нашої компанії та компаній, близьких до Арсена Борисовича (Авакова — ІФ)", — повідомив А.Переєденко.

Він зазначив, що після того, що сталося, АТ "Інвестор" має намір посилити заходи безпеки у будівлі.

"Заходи безпеки посилимо. Але так, щоб ми припинили всю роботу, шепотілися один з одним на вухо і нічим не займалися, окрім пошуку жуків під столами, - такого не буде", - наголосив А.Переєденко.

Як повідомлялося раніше, 7 липня вхід до офісів банку "Базис" та АТ "Інвестор" заблокували бійці спецпідрозділу "Беркут". Вони не пускали нікого всередину. А.Аваков зміг потрапити до будівлі лише після кількох хвилин суперечок. Станом на 22.30 будівлю залишила більшість співробітників. А.Аваков надалі перебував у своєму кабінеті. Дві співробітниці АТ "Інвестор" відчули нездужання – їм викликали "швидку". Люди цілий день були в офісі без їжі, і лише о 19.00 їм дозволили передати продукти.

А.Аваков у 2005-2010 рр. очолював Харківську обласну державну адміністрацію. Восени 2010 року балотувався на посаду Харківського міського голови. Посів друге місце, поступившись переможцеві виборів Геннадієві Кернесу 0,63%.

А.Аваков пов'язує обшук зі своєю опозиційною діяльністю та наміром балотуватися до Верховної Ради.

Міліція політичне підґрунтя справи відкидає. Вона заявляє, що слідчі дії проводилися у рамках кримінальної справи, порушеної за фактом шахрайського отримання невстановленими особами земельної ділянки площею понад 700 га на території однієї із селищних рад Харківського району Харківської області.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА