Події

Єврокомісія схвалила проект рішення Ради про Спільний авіапростір з Україною

Європейська комісія схвалила проект рішення Ради для підписання угоди про Спільний авіаційний простір з Україною, повідомив представник України при Європейському Союзі, посол Микола Точицький.

"Довгоочікувана новина: сьогодні Європейська комісія схвалила проект рішення Ради про підписання угоди про Спільний авіаційний простір. З нетерпінням чекаємо на підтримку країн-членів і швидке укладення договору", - написав український дипломат на своїй сторінці у Twitter.

Наступним кроком буде внесення проекту на розгляд Ради ЄС та його остаточне схвалення. Угоду буде підписано між Україною, ЄС та державами-членами.

Як повідомляє прес-служба представництва України при Європейському Союзі у Facebook, укладення угоди сприятиме створенню спільного авіаційного простору між Україною та ЄС на основі спільних та надійних стандартів ЄС у сфері безпеки польотів, управління повітряним рухом та захисту прав споживачів.

"Завдяки угоді збільшиться кількість рейсів, розшириться географія, відкриються нові можливості для громадян та бізнесу. Спільний авіаційний простір Україна-ЄС створить умови для нових комерційних можливостей авіаліній України і держав-членів ЄС, а також сприятиме залученню інвестицій в авіаційну сферу України", - повідомляють українські дипломати.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ