Події

Кореспонденти CNN звільнені після затримання біля колонії, в якій відбуває термін Навальний

Кореспондент телеканалу CNN Метью Ченс, повідомив, що співробітники поліції РФ відпустили його і його колег незабаром після затримання біля колонії, в якій відбуває покарання опозиціонер Олексій Навальний.

"Усіх співробітників CNN відпустили після того, як нас затримали поблизу колонії, в якій перебуває Навальний", - написав він у своєму Twitter.

Зі свого боку адвокат "Апології протесту" Олексій Цвєтков повідомив, що всіх затриманих відпускають з відділу поліції із зобов'язанням про явку для складання протоколу.

"З відділу поліції в Покрові почали відпускати затриманих – 6 людей відпустили, у відділі, за моїми даними, зараз ще залишилося 4 людини. Спочатку відпустили всіх журналістів із зобов'язанням про явку для складання за частиною 3 статті 20.2.2 КпАП (масове перебування громадян, що створило перешкоди, здійснене на територіях, безпосередньо прилеглих до територій і будівель установ, які виконують покарання у вигляді позбавлення волі)", - повідомив "Інтерфаксу" адвокат.

Раніше МВС повідомило про затримання дев'яти людей біля колонії у Володимирській області, де відбуває покарання Навальний.

Як повідомив сам Ченс, кореспонденти були затримані біля колонії у Володимирській області, в якій перебуває Навальний.

У зв'язку з цим у МЗС РФ заявили, що затримані у виправній колонії перешкоджали роботі цієї установи і під'їзду до неї автотранспорту.

"За наявною інформацією, кореспонденти американського телеканалу CNN перебували, серед інших, на проїжджій частині, яка веде до виправної установи. На прохання представників правоохоронних органів відійти з дороги, оскільки вони перешкоджають роботі спецустанови і проїзду автотранспорту (а невиконання таких вимог загрожує притягненням до відповідальності ), журналісти відповіли відмовою", - заявили в департаменті інформації і друку МЗС РФ.

"Свої акредитаційні карти вони також не надали", - йдеться в повідомленні відомства.

Цього вівторка до колонії прибули представники "Альянсу лікарів" (організація визнана владою РФ  як виконувач функції іноагента) та інші активісти з вимогою допустити до опозиціонера лікаря.

На акції у колонії було затримано керівника профспілки Анастасію Васильєву. За словами адвоката, наразі, вона також звільнена.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ