Події

Черга суден, що очікують проходу в Суецькому каналі, скоротилася до 120-ти

Кількість суден, які стоять у черзі для проходу через Суецький канал, скоротилася до 120, випливає з повідомлення суднового агента Leth Agencies.

За даними компанії, в неділю через канал прослідує 85 суден. Після відкриття судноплавства каналом в обох напрямках пройшли 527 суден.

Очікується, що графік транзиту суден повернеться до нормального в понеділок, 5 квітня, йдеться в повідомленні Gulf Agency Company (GAC) з посиланням на інформацію адміністрації Суецького каналу.

Остання група суден, які чекали на відкриття судноплавства під час блокування каналу, залишила його в суботу. Каналом почали проходити судна, які прибули вже після відновлення руху, повідомив глава Адміністрації каналу Усама Рабіа.

Мега-контейнеровоз Ever Given, який блокував упродовж шести днів Суецький канал, 29 березня вдалося зняти з мілини, судноплавство каналом відновилося ввечері того ж дня. В очікуванні проходу на підходах до каналу тоді скупчився гігантський затор, в черзі стояло понад 400 суден. Передбачалося, що на розвантаження знадобиться від 4 до 6 днів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ