Події

У Молдові можуть посилити обмеження, якщо епідемічна ситуація не покращиться

В.о. прем'єр-міністра Молдови Ауреліу Чокой не виключає можливості посилення обмежень, спрямованих на боротьбу з пандемією COVID-19, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі уряду,

Відповідну заяву Чокой зробив на зустрічі з послом США Дереком Хоганом, що відбулася в п'ятницю.

"В.о. прем'єр-міністра розповів про останні заходи, вжиті владою для боротьби з пандемією, наголосивши на необхідності суворого контролю за дотриманням введених обмежень. Водночас Ауреліу Чокой не виключив можливості посилення обмежень у разі, якщо ситуація не покращиться", - йдеться в повідомленні.

Офіційні особи наголосили "важливість якнайшвидшого забезпечення громадян вакциною проти COVID-19 як найбільш ефективного способу захисту від інфекції". У зв'язку з цим були обговорені та проаналізовані існуючі можливості в сегменті поставок в Молдову вакцини проти коронавірусу, зазначили в прес-службі.

Минулої середи парламент оголосив про введення надзвичайного стану на всій території Молдови. У четвер ввечері Комісія з надзвичайного стану ввела нові обмеження для населення і економічних агентів.

Зокрема, пересування громадян у містах Кишинів і Бєльці заборонено в період з 23.00 до 5.00. На період НС заборонені також будь-які урочистості, зокрема, офіційні церемонії реєстрації шлюбу або реєстрації новонароджених. Реєстрація повинна проводитися в Бюро записів актів громадянського стану, без урочистостей, тільки в присутності нареченого і нареченої. Особи, що перебувають у громадських місцях, повинні мати при собі посвідчення особи державного зразка. Заборонено проводити мітинги, збори та інші масові акції.

До того ж, комісія не ввела жодних обмежень і рекомендацій щодо місць великого скупчення людей - торговельних центрів, ринків, церков і громадського транспорту. На думку фахівців, саме ці місця становлять найбільшу небезпеку поширення вірусу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ