Події

Київ розгортає додаткові ліжка для хворих на коронавірус - Кличко

У київських лікарнях будуть обладнані додаткові ліжка для пацієнтів із COVID-19, повідомив міський голова столиці Віталій Кличко.

"Ми сьогодні робимо все можливе, щоб не допустити колапсу медичної системи. Тому постійно збільшуємо кількість ліжок для пацієнтів із коронавірусом. На сьогодні в Києві 6 169 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Цього тижня столиця почала розгортати ще 236 ліжок. Загалом із початку нової хвилі захворювання ми підготували майже 1 100 ліжок", - сказав Кличко на онлайн-брифінгу в середу.

Він наголосив, що пацієнтів із коронавірусною інфекцією приймають у 30 медичних закладах столиці. Зокрема, днями хворих почали приймати у трьох лікарнях "Укрзалізниці", проте не в тих кількостях, які обіцяли. Ці лікарні Міністерство охорони здоров'я України визначило для прийому хворих на коронавірус киян ще у жовтні минулого року.

"Що стосується інших медзакладів - відомчих лікарень МОЗ та Національної академії медичних наук, де є і ліжка, і медперсонал, - то, незважаючи на наші неодноразові звернення, там досі не приймають хворих на COVID-19 киян", - зазначив Кличко.

Він нагадав, що місто додатково виділило з резервного фонду столиці понад 23,5 млн грн на закупівлю гостро необхідного обладнання для київських лікарень, зокрема на закупівлю концентраторів кисню, моніторів пацієнта й апаратів штучної вентиляції легенів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ