Події

До суду направлено справу військових, керівників підприємств-підрядників і інженера технагляду за привласнення понад 11 млн грн на будівництво казарм в Одеській області

Прокурори Одеської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо трьох військових посадових осіб Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України, двох директорів підприємств-підрядників і інженера технічного нагляду, підозрюваних у привласненні понад 11 млн грн бюджетних коштів на будівництво казарм для військовослужбовців, повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Як повідомляє прес-служба Офісу, затримані підозрюються в службовій підробці, службовій недбалості та присвоєнні понад 11 млн грн бюджетних коштів (ч.3 ст.28 ч.1 ст.366, ч.2 ст.367, ч.5 ст. 191 ) КК України.

За даними слідства, діючи в складі організованої злочинної групи, службовці управління, яке виступало замовником будівельних робіт, і представники приватних підприємств-підрядників організували незаконну схему з присвоєння бюджетних коштів, які виділялися на проведення підрядних будівельних робіт. Так, посадові особи Міноборони підписували акти виконаних робіт і перераховували бюджетні кошти на підконтрольну комерційну структуру за фактично невиконані роботи з будівництва казарм поліпшеного планування в військовому містечку смт Чорноморське.

Водночас, інженер, "який був відповідальним за здійснення технагляду при виконанні робіт на зазначених об'єктах будівництва, не здійснив належний контроль відповідності обсягів, якості та вартості виконаних будівельно-монтажних робіт технічним умовам і стандартам, не перевірив відповідність фактичних витрат підрядної організації з актами виконаних робіт і підписав отримані акти, які засвідчив власною печаткою.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ