Події

Ляшко: НСЗУ почала перевірку лікарень УЗ, яким були виділені кошти на лікування пацієнтів з COVID-19

Національна служба здоров'я України розпочала перевірку медустанов АТ "Укрзалізниця" (УЗ), яким були виділені кошти на лікування пацієнтів з COVID-19, але які відмовилися приймати таких пацієнтів, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Після того, як лікарням Укрзалізниці виділили кошти, вони повинні були почати госпіталізацію хворих з COVID-19. Вони отримали 60 млн грн додаткового фінансування з держбюджету для дев'яти лікарень. У мене зараз питання до власників, де зараз ці гроші, чому ми не можемо госпіталізувати пацієнтів. З понеділка там працює аудит НСЗУ з перевірки використання коштів", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV в понеділок увечері.

Ляшко зазначив, що кошти були виділені медустановам системи УЗ для підготовки до госпіталізації пацієнтів з COVID-19, оскільки лікарні системи УЗ були визначені як резервні для госпіталізації таких пацієнтів.

"Лікарні Укрзалізниці - це відомчі лікарні, ми їх ввели до переліку медустанов, які надають допомогу при COVID-19, ми їм виділили кошти. НСЗУ після укладення контракту виплатила кошти на підготовку - на закупівлю ліків, на закупівлю кисневих концентраторів, на закупівлю ЗІЗ", - сказав він.

Як повідомлялося, 24 березня три медустанови системи Укрзалізниці в Києві не прийняли хворих з COVID-19, не дивлячись на те, що вони уклали договори з НСЗУ і отримують кошти за надання допомоги хворим з COVID-19.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, станом на 24 березня всі столичні лікарні "Укрзалізниці" повинні були приймати по 50 хворих з COVID-19, а з понеділка - 100. Проте, в лікарні № 1 Києва виділено для цих цілей тільки шість ліжок, у лікарні № 3 - 120, з них зайнято 16, а лікарня № 2 взагалі не надає даних.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ