Події

Офіс генпрокурора повідомив заступнику командувача ЧФ РФ про підозру у підбурюванні українських військових до держзради під час окупації Криму

Офіс генерального прокурора повідомив про підозру заступнику командувача Чорноморського флоту Військово-Морського флоту Збройних сил РФ у пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, підбурюванні до скоєння державної зради та пособництві у веденні агресивної війни.

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, під час досудового розслідування встановлено, що 20-25 березня 2014 року під час активної фази окупації Криму підозрюваний відкрито підбурював військовослужбовців і керівний склад штабу Командування ВМС ЗС України до вчинення державної зради.

"При цьому він обіцяв миттєве підвищення зарплат і кар'єрне зростання, а також погрожував застосуванням військовослужбовцями ЗС РФ фізичного насильства та зброї. Крім того, заступник командувача флоту проводив "допити" захоплених українських офіцерів, яких утримували на гауптвахті ЧФ РФ, підбурюючи їх до державної зради", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного слідчого управління СБУ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ