Події

Кулеба: Критика вакцини CoviShield безпідставна

Критика вакцини CoviShield (AstraZeneca) проти COVID-19 є безпідставною, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Я можу підтвердити, що критика вакцини CoviShield є безпідставною. Ми аналізували ці хвилі звинувачень на адресу цієї вакцини і, в принципі, є підстави вважати, що ведеться цілеспрямована інформаційна атака саме на вакцину CoviShield, яка відбувається в різних країнах світу", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Водночас український міністр подякував індійським колегам за те, що відбулося постачання першої партії вакцини в Україну.

"Ми вже мали б отримати і наступні партії, але, справді, наразі експорт вакцини CoviShield з Індії поставлено на паузу. Я не буду вдаватися в причини цього рішення, деякі з них є публічними і вже були озвучені у світових медіа, деякі є непублічними, але факт є фактом: експорт вакцини CoviShield поставлено на паузу, і це стосується не тільки України, а й інших країн світу, які купили цю вакцину, це, зокрема, такі країни, як Канада чи Бразилія", - зазначив Кулеба.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ