Події

У Бельгії виявлено новий штам COVID-19, вчені поки не вважають його особливо небезпечним

Штам коронавірусу, виявлений у бельгійському Льєжі, являє собою нову мутацію, і на його частку припадає близько 4% загальної кількості випадків COVID-19, секвенованих у Бельгії.

"Це набагато менше, ніж у британського мутанта (від 70% до 75% випадків), і якщо він заінтригував учених, які готуються опублікувати своє відкриття, то безпрецедентним чином мутації", - повідомила у вівторок французька "Фігаро".

Посилаючись на керівника лабораторії аналізу вірусів і секвенування в Льєжі, газета пише, що новий штам поводиться не так, як інші. Зазвичай відбувається втрата фрагментів ДНК копіями. Бельгійський варіант, навпаки, збирає безліч доповнень.

Поки рано говорити, чи є він більш заразним або небезпечним, ніж інші варіанти. Новий штам виявлений у пацієнтів, які отримують амбулаторне лікування, а не тих, що перебувають у відділеннях інтенсивної терапії. У вчених також немає "ні найменшого уявлення" про його стійкість до вакцин.

Таким чином, штам B 1.214 не класифікується як "проблемний різновид", на відміну від його південноафриканського, британського і бразильського родичів. Крім того, навіть немає впевненості в тому, що бельгійський варіант не узурпував свою "національність". Його виявили в січні в Бельгії, але він цілком міг прибути з Африки на південь від Сахари з прибулими звідти пасажирами.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ