Події

Кабмін упровадив ПЛР-тест обов'язковою умовою звільнення від самоізоляції громадян України у разі повернення до країни

Кабінет Міністрів упровадив негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19 обов'язковою умовою звільнення від самоізоляції громадян України у разі повернення до країни.

Відповідну постанову уряд затвердив на позачерговому засіданні в понеділок.

Згідно з текстом документа, від самоізоляції звільняються у разі повернення до країни:

- громадяни України, які не досягли 12 років;

- водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад;

- громадяни України, які здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;

- громадяни України, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, проведеного не більше ніж за 48 годин до перетину державного кордону.

Крім того, дозволяється в'їзд з окупованих територій України без самоізоляції для вакцинації на запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором.

Водночас громадяни України, які підлягають самоізоляції, зобов'язані встановити й активувати мобільний застосунок системи "Вдома", в іншому разі така особа підлягає обсервації.

Встановлення зазначеного застосунку перевірятимуть посадові особи Державної прикордонної служби під час перетину державного кордону або контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, Автономної Республіки Крим і Севастополі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ