Події

Міноборони України запустило процес розробки нового автомобіля для ЗС України

Міністерство оборони України розпочало процес розробки нового автомобіля для потреб армії, повідомляє прес-служба міністерства.

"Першим практичним кроком щодо розроблення нового легкового автомобіля підвищеної прохідності для потреб Збройних Сил України стала установча нарада щодо відкриття однойменної дослідно-конструкторської роботи, що відбулася сьогодні, 18 березня. Захід пройшов під головуванням заступника Міністра оборони України Олександра Миронюка за участі представників підприємств і установ, які відгукнулися на оголошення оборонного відомства та надали свої заявки", - зазначається в повідомленні.

До роботи над проектом приєдналися ТОВ "Протект інжиніринг", ТОВ "Віді Юнікомерс", ТОВ "Українська бронетехніка", ТОВ "Конструкторсько-виробниче підприємство "Синергія", ВАТ "Укравтобуспром" і Міжнародний аналітичний центр права "НГО МАЦП".

"Міністерство оборони України змінює підходи, демонструє відкритість в спілкуванні та співпраці у сфері майбутнього технічного оснащення Збройних Сил. Ми вперше проводимо настільки прозорі процедури, публічно надаючи право широкому загалу розробників у здоровій конкуренції розробити армійський автомобіль для вітчизняного війська. Очікуємо, що у термін до 1 липня цього року учасники виконають необхідний перелік умов та повідомлять про це Департамент військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України", - зазначив Миронюк.

Дослідницько-конструкторську роботу планується проводити за рахунок оборотних коштів виконавців відповідно до державних стандартів України та тактико-технічних завдань, наданих Міноборони. Науково-технічний супровід здійснить Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки ЗСУ.

Дослідні зразки легкового автомобіля підвищеної прохідності пройдуть державні випробування. До участі в комісії державних випробувань будуть залучені представники широкого кола підрозділів оборонного відомства, Генерального штабу та представники виробників дослідних зразків.

Рішення з перспективного варіанту автомобіля для прийняття на озброєння і закупівлі для оновлення парку автомобільної техніки буде прийнято на підставі рекомендацій державної комісії за результатами державних випробувань.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ