Події

Естонія продовжить використовувати вакцину AstraZeneca

В Естонії експертна комісія з імунопрофілактики на засіданні, яке відбулося у вівторок ввечері, дійшла висновку, що слід продовжувати використовувати вакцину AstraZeneca.

"З огляду на епідеміологічну ситуацію в Естонії, користь від подальшого використання AstraZeneca більша, ніж можливі збитки. Ми вирішили, що вакцинація продовжиться. Наразі немає доказів, що застосування вакцини призводить до тромбозу", - розповіла Естонському телебаченню член експертної комісії Ір’я Лутсар (Irja Lutsar).

Вона зазначила, що в четвер комісія збереться знову і обговорить письмовий звіт Європейського агентства лікарських засобів (EMA).

"Там будуть описані всі деталі, після цього будемо вирішувати далі. Все залежить від цього дослідження", - сказала Лутсар.

Раніше в Естонії препарат від AstraZeneca не рекомендувався для вакцинації людей старше 70 років. Проте 10 березня комісія з імунопрофілактики ознайомилася з додатковими дослідженнями і вирішила, що є підстави для скасування вікових обмежень. Також експерти запропонували продовжити інтервал між першою і другою дозами вакцин AstraZeneca і Pfizer/BioNTech.

Станом на вівторок в країні введена як мінімум одна доза вакцини 141 912 особам (10,676% від чисельності населення), курс вакцинації завершено у 52 932 осіб (3 983%).

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ