Події

У столиці Казахстану з 18 березня посилюють карантин через коронавірус

У столиці Казахстану Нур-Султані через зростання випадків зараження COVID-19 посилюються карантинні заходи, повідомила прес-служба міського акимату (адміністрації).

"Епідеміологічна ситуація в місті нестабільна. Минулі святкові дні показують щоденне зростання коронавірусу. У зв'язку з цим, постанова з додатковими карантинними обмеженнями починає діяти з 18 березня", - йдеться в поширеному в понеділок повідомленні.

"Забороняється проведення масових заходів на честь свята Навруз. Не можна допускати продовження динаміки зростання. Для того щоб не було одномоментного навантаження на медорганізації і медпрацівників необхідно дотримуватися суворих санітарних норм: носити маски, дотримуватися соцдистанції", - сказала головний санлікар міста Сархат Бейсенова, слова якої наводяться в повідомленні.

За її словами, з 18 березня скорочується час роботи ресторанів, кафе, барів та їдалень у будні і вихідні дні з 7:00 до 22:00. Крім того, з 18 березня забороняється робота кінотеатрів і кінорумів.

"З огляду на те, що Нур-Султан перебуває в "червоній" зоні, у вихідний день - 21 березня (неділя) - у місті вводиться локдаун", - наголошується в повідомленні.

У ньому пояснюється, що в неділю забороняється робота торгово-розважальних центрів і торговельних домів, за винятком розташованих у них аптек і продуктових відділів, критих непродовольчих ринків, об'єктів з реалізації непродовольчих товарів, критих спортивних об'єктів, ЦОНів, відділень "Казпошти". Крім того, в неділю призупиняється робота громадського транспорту.

У суботу та неділю забороняється робота фітнес-центрів, фітнес-клубів, спортивно-оздоровчих об'єктів, саун, СПА-центрів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ