Події

Держсекретар США з генсеком ООН обговорили ситуацію в Афганістані, Ефіопії і М'янмі

Держсекретар США Ентоні Блінкен і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш торкнулися питання ситуації в Афганістані, Ефіопії і М'янмі, повідомив американський держдепартамент.

"Держсекретар Блінкен подякував генеральному секретарю Гутеррішу за сприяння в просуванні переговорів про справедливе і міцне політичне врегулювання і постійне і всеосяжне припинення вогню в Афганістані", - йдеться в повідомленні, поширеному за підсумками бесіди.

У ньому наголошується, що Блінкен також "закликав активізувати регіональні та міжнародні зусилля зі сприяння врегулювання гуманітарної кризи, припинення звірств і відновлення миру в Ефіопії".

Під час обговорення ситуації в М'янмі американський держсекретар "наголосив на важливості збереження єдності в ООН для запобігання подальшого насильства і настійно закликав до відновлення демократично обраного уряду Бірми".

В Ефіопії протягом декількох місяців не припиняється збройне протистояння між силами центрального уряду і загонами Народного фронту звільнення Тиграя, котрий контролює регіон Тиграю на кордоні з Еритреєю.

Військові оголосили в М'янмі 1 лютого про усунення керівництва країни і введення надзвичайного стану строком на рік. Вони ж сформували новий кабінет міністрів. Жителі республіки з початку лютого виходять на антивоєнні протести, які жорстко присікаються силами безпеки.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ