Події

СБУ розпочала розслідування діяльності посадових осіб "Донецькоблгазу", яка призвела до відключення 58 котелень у зоні ООС

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактами диверсій, вчинених посадовими особами ПАТ "Донецькоблгаз", які призвели до відключення 58 котелень у зоні проведення Операції об'єднаних сил.

"Встановлено, що власниками ПАТ "Донецькоблгаз" є іноземні офшорні компанії з ознаками фіктивності, які підконтрольні громадянину України, який нині перебуває на території Російської Федерації. При цьому це акціонерне товариство належить до об'єктів, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення", - повідомляє прес-служба СБУ.

Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину, і притягнення їх до відповідальності.

Як повідомлялося 6 березня з посиланням на прес-службу "Донецькоблгазу", НАК "Нафтогаз України" припинив постачання природного газу для ОКП "Донецьктеплокомуненерго" у зв'язку із заборгованістю підприємства перед НАК.

У свою чергу прес-служба групи "Нафтогаз" у соцмережі Facebook закликала "Донецькоблгаз" припинити порушення "Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам", скористатись досвідом інших регіонів та відновити постачання газу "Донецьктеплокомуненерго".

"Група "Нафтогаз" протягом усього опалювального сезону також закликає місцеву владу втрутитись у ситуацію навколо постачання газу ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Місцевий постачальник тепла протягом опалювального сезону збільшував заборгованість за спожитий газ і в порушення законодавства України не оплачував його споживання. Це призвело до накопичення боргу в 1,5 млрд грн та зняття постачальника з реєстрів ПСО, як того вимагає закон", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 9 березня заявив про відновлення роботи котелень "Донецьктеплокомуненерго" після того, як їх було відключено всупереч постанові Кабінету Міністрів.

11 березня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що найближчим часом відбудеться перевірка компаній, що володіють "Донецькоблгазом", й у разі виявлення порушень "Донецькоблгаз" повернеться в державне управління.

Журналіст, екс-нардеп і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко уточнив, що може йтися про українського бізнесмена Сергія Курченка.

"Власників "Донецькоблгазу" пов'язують із Сергієм Курченком", - написав він у Telegram-каналі в четвер, коментуючи рішення РНБО про перевірку.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ