Події

Найбільш населений бразильський штат Сан-Паулу вводить на 2 тижні режим ізоляції через COVID-19

Влада найбільш населеного штату Бразилії Сан-Паулу, на який припадає близько 46 млн із 212 млн жителів країни, оголосили двотижневий режим ізоляції у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19, повідомляє видання The Guardian.

"Бразилія гине", - заявив губернатор штату Жоао Дорія, який озвучив нові обмежувальні заходи.

"Я повторюю, це єдиний спосіб просто зараз постаратися і зупинити збільшення смертності і уникнути спустошення сімей, яке відбувається щодня, тут і у всій Бразилії", - сказав він.

Зі свого боку глава охорони здоров'я штату Жан Горінштейн пояснив, що зростання смертності на 12% і наплив хворих у лікарні не залишає владі іншого варіанту, окрім як закрити комерційні підприємства, пляжі, парки, школи і церкви. З понеділка з 20:00 до 5:00 діятиме комендантська година.

За словами Горінштейна, в палатах інтенсивної терапії перебувають понад 9 тис. пацієнтів з COVID-19, багато з яких віком 20-40 років.

"Нам потрібно усім зрозуміти, що те, що відбувається просто зараз, це інша епідемія, ніж та, яку ми бачили в минулому році", - наголосив він.

Раніше через напружену епідеміологічну ситуацію в Ріо-де-Жанейро і штаті Сан-Паулу вже оголошували про обмеження. Тим часом, на Сан-Паулу припадає понад 63 тис. летальних випадків серед заражених коронавірусом у країні.

У Бразилії за останню добу померли понад 2,3 тис. осіб, у яких раніше виявили коронавірус, це найбільша кількість смертей за останній час. Порівняно з двома тижнями раніше щоденна смертність заражених COVID-19 зараз зросла на 43%.

Бразилія - одна з найбільш постраждалих від COVID-19 країн: вона посідає третє місце в світі за кількістю виявлених випадків хвороби - понад 11,2 млн, і друге за кількістю летальних випадків серед заражених - понад 270,9 тис.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ