Події

Республіканці закликають держсекретаря США ввести нові санкції проти "Північного потоку 2"

Старший республіканець у комітеті із закордонних справ Палати представників США Майкл Мак-Кол і низка його однопартійців звернулися до американського держсекретаря Ентоні Блінкена із закликом ввести додаткові санкції стосовно низки організацій, які можуть бути пов'язані з будівництвом газопроводу "Північний потік 2".

"Пишемо вам, щоб висловити глибоку стурбованість виконанням планів адміністрації Байдена з санкцій щодо "Північного потоку 2", маємо на увазі закон про енергетичну безпеку Європи (PEESA)", - йдеться в листі законодавців, опублікованому на сайті комітету.

"Ми глибоко стурбовані тим, що рішучі заяви адміністрації щодо трубопроводу не супроводжуються настільки ж рішучими діями", - зазначили вони.

Конгресмени навели список з 15 суден і низки компаній, які, на їхню думку, можуть бути пов'язані з "Північним потоком 2", і закликають вжити щодо них певних заходів.

"Ми просимо не тільки дати оцінку представленому нижче оновленому списку організацій, (...) але і більш конкретно зазначити, якої саме додаткової інформації потребує держдеп для прийняття додаткових санкцій", - зазначили вони.

"З огляду на скорочуване вікно до завершення будівництва газопроводу "Північний потік 2", ми настійно закликаємо вас представити Конгресу нові санкції, (...) а не чекати до 17 травня, коли закінчиться поточний 90-денний звітний період", - продовжили законодавці.

Держдепартамент США в лютому перерахував у списку для можливих санкцій з "Північного потоку 2" російське судно "Фортуна" і його власника - компанію "КВТ-Рус", проти яких вже діють санкції, введені при екс-президенті Дональді Трампі.

У США багато конгресменів (як республіканців, так і демократів) виступають за посилення санкцій тиску на "Північний потік 2". В адміністрації президента США Джо Байдена згодні, що потрібно намагатися зашкодити завершенню будівництва цього газопроводу. Одночасно Білий дім хотів би поліпшити сильно постраждалі під час Дональда Трампа відносини США з ФРН. З цієї причини, як зазначають американські ЗМІ, Байден, не бажаючи дратувати Берлін, поки утримується від більш рішучих дій проти проекту газопроводу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ