Події

Прихильники Стерненка протестують біля резиденції Зеленського в Конча-Заспі

Акція протесту з вимогою скасувати репресії щодо одеського активіста Сергія Стерненка почалася у резиденції президента України Володимира Зеленського, повідомляється в ефірі телеканалу "Наш" у понеділок.

Прихильники Стерненка о 16.00 зібралися біля станції метро "Видубичі" в Києві, звідки автомобільною колоною попрямували до державної дачі Зеленського в селищі Конча-Заспа на південній околиці Києва.

Акція почалася о 17.00. Кілька сотень протестувальників розгорнули плакати з вимогою звільнення Стерненка і утримуваного під вартою музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка. Також учасники протесту приклеюють стікери на огорожу резиденції.

Протестувальники запалили фаєри і димові шашки, а також частково заблокували рух на автомобільній трасі. Крім того, учасники акції залишили написи на дорозі балончиками з вимогою звільнити Стерненка.

Також учасники протесту вимагають реакції Володимира Зеленського на арешт Сергія Стерненка.

"Ваше мовчання і бездіяльність, пане президенте, тримає людей за гратами", - скандують учасники протесту.

Вони також повідомили, що у вівторок, 9 березня, буде повторний збір біля готелю "Президент" у Києві, де вони оголосять вимоги щодо зміни правил відбору членів Вищої ради правосуддя. На думку мітингувальників, "до Верховної Ради правосуддя повинні увійти порядні люди, які не дозволять тримати патріотів і невинних людей за гратами, і відпускати вбивць і корупціонерів".

Як раніше повідомлялося, близько 16.00 під Кончу-Заспу почали стягуватися автобуси Національної гвардії. У в'їзду в резиденцію, де проживає Зеленський, чергують білі автобуси правоохоронців.

Як повідомлялося, попередня акція прихильників Сергія Стерненка відбулася 27 лютого біля будівлі Офісу президента на вул.Банковій у центрі Києва. Потім протестувальники провели акцію біля будівлі Офісу генерального прокурора, закидавши будівлю фаєрами і петардами. Вони вимагали звільнити Стерненка протягом 7 днів і оновити судову систему, а в разі невиконання владою вимог протестувальники оголосили з вівторка 9 березня безстрокову акцію протесту. Під час акції обійшлося без затримань.

11 червня 2020 року Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб. 18 грудня минулого року суд відправив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку було також висунуто обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Прокурори вимагали засудити активіста до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

23 лютого Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до семи років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича. Термін відбуття покарання - з 23 лютого 2021 року. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковано половину всього належного йому майна.

5 березня Стерненко подав апеляцію на судовий вирок.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ