Події

Влада Бельгії переходить до обережного ослаблення коронавірусних обмежень

Бельгійський прем'єр-міністр Александр Де Кроо заявив, що епідеміологічна ситуація в Бельгії залишається крихкою, і потрібно поки проявляти обережність, щоб тримати її під контролем, однак після місяців жорстких обмежень, необхідно мати перспективу її полегшення.

"Тому комітет за погодженням провів оцінку того, в яких сферах можна пом'якшити обмеження в зв'язку з тим, що там найменші ризики, і зрозуміло, що ці пом'якшення можуть бути пов'язані з тим, що відбувається на відкритому повітрі", - сказав глава бельгійського уряду в п'ятницю на прес-конференції після засідання комітету.

До комітету за погодженням входить керівництво федеральних і регіональних влад Бельгії.

"Моє послання: на повітря, на повітря, на повітря", - пояснив висновки комітету прем'єр-міністр. Він вважає, що після фрустрації, що виникла в результаті жорстких обмежень, це сприятиме фізичному і моральному здоров'ю людей.

Де Кроо оголосив про узгоджені з регіональною владою заходи.

Коло спілкування на відкритому повітрі збільшується в березні з 4 до 10 осіб при дотриманні соціальної дистанції і носінні масок. Починаючи з 8 березня, дозволяється участь у траурних церемоніях до 50 осіб. Почнуть поступово відновлюватися явочні заняття в початкових і середніх школах.

У квітні передбачається дозволити проведення культурно-мистецьких заходів під відкритим небом за участю до 50 осіб. Відкриються парки атракціонів. У період великодніх канікул відновляться організовані заходи для дітей та молоді при обмеженій кількості учасників. Початкові і середні школи будуть працювати за повним графіком.

За умови, що епідеміологічну ситуацію вдасться контролювати і буде розширена кампанія вакцинації, влада розраховує, що в травні зможе відновитися більшість соціальних контактів, що перебувають зараз під забороною; відкриються заклади громадського харчування для обслуговування клієнтів як під відкритим небом, так і всередині закладів; відновляться масові культурні заходи; запрацюють ринки, ярмарки; почнуть роботу спортивні та фітнес-центри, відкриються установи релігійних культів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ