Події

Глава YouTube обіцяє повернути Трампу його канал, але не зараз

Гендиректор YouTube Сьюзан Войчицькі заявила, що поверне колишньому президенту США Дональду Трампу його канал, коли вважатиме, що ризик заворушень у країні знизився.

"Ми скасуємо рішення щодо припинення роботи каналу Дональда Трампа, коли визначимо, що ризик насильства знизився", - наводить її слова видання Politico.

YouTube, так само як Twitter і інші подібні американські інтернет-платформи заблокували акаунти Трампа після заворушень у Капітолії 6 січня 2021 року. Рішення було обґрунтовано тим, що Трамп, на думку керівників соцмереж, побічно закликав прихильників до актів насильства.

Це рішення викликало суперечки в суспільстві, ЗМІ та світі політики, до того ж - не тільки в США. Навіть деякі критики Трампа визнавали, що ситуація, коли приватна компанія, по суті, сама вирішує, кому надавати слово, а кого - позбавляє можливості висловлювати думку, - не зовсім здорова. Сам Трамп ще до серії блокувань у соцмережах неодноразово наголошував, що їх діяльність у США ніким і нічим практично не регулюється.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ