Події

З переліку осіб, які загрожують нацбезпеці, з 2015 року виключено чотири людини - Мінкультури України

Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє, що з початку впровадження переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці країни, з нього було виключено чотири людини.

Згідно з відповіддю Міністерства культури на запит агентства "Інтерфакс-Україна", з початку впровадження переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України, з нього виключили чотирьох артистів та акторів, яких було внесено туди раніше.

Зокрема, в червні 2019 року на виконання рішення Окружного адміністративного суду Києва за позовом ТОВ "Телерадіокомпанія студія 1+1" і ТОВ "Кіноквартал" скасовано наказ Мінкультури, яким до цього переліку було внесено російського актора Федора Добронравова.

У жовтні 2019 року на підставі листа Служби безпеки України Мінкультури виключило з цього переліку італійського співака Альбано Каррізі (творчий псевдонім Аль Бано).

У березні 2020 року на підставі листа СБУ Мінкультури також виключило з цього переліку російську актрису, телеведучу і коміка Катерину Варнаву.

Крім того, на підставі листа СБУ у вересні 2020 року Мінкультури виключило з переліку осіб, які загрожують нацбезпеці, російського виконавця Василя Вакуленка (відомого під псевдонімом "Баста").

Перелік складає Мінкультури на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Наразі у ньому містяться 178 осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ