Події

"УДАР" запропонував запровадити в радах у всій країні системи голосування, що виключають "кнопкодавство"

В усіх міських та обласних радах варто запровадити систему голосування, що виключає "кнопкодавство", йдеться в заяві партії "УДАР Віталія Кличка", оприлюдненій на її сторінці у Facebook.

У партії вважають, що "кнопокодавство" підриває довіру виборців до депутатів.

"Партія "УДАР" закликає міські та обласні ради у всій країні запровадити систему, що унеможливлює неперсональне голосування. Виборці мають бути впевнені, що їхні представники не зловживають своїми правами й обов'язками та голосують виключно індивідуально. Бо кожна маніпуляція і нечесне голосування підривають довіру виборців до депутатського корпусу загалом", - йдеться в заяві.

В "УДАРі" нагадали, що послідовно відстоювали й відстоюють принципи персонального голосування з 2012 року.

"Після виборів 2012 року народні депутати фракції "УДАР" у парламенті ініціювали та відстоювали запровадження у Верховній Раді системи, що унеможливлює голосування за іншого депутата. Київ, після обрання мером лідера партії Віталія Кличка, першим в Україні, у 2015 році запровадив систему голосування "Рада-4" в Київраді. Тобто вже майже шість років у столиці неможливе "кнопкодавство", а отже, і політична корупція", - повідомляють автори заяви.

У партії зазначили, що система голосування із застосуванням сенсорної кнопки, яка має унеможливити голосування депутатів і за своїх колег, нарешті запрацювала у Верховній Раді.

"Система, чекала на своє впровадження понад 10 років. За цей час український парламент зіткнувся не з одним скандалом щодо сумнівності голосування за той чи інший закон. Журналісти неодноразово ловили представників депутатського корпусу на голосуванні за інших нардепів", - наголошують автори заяви.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ