Події

Кабмін України затвердив план заходів на 2021-2022 щодо реалізації Стратегії розвитку фізкультури та спорту

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів на 2021-2022 роки щодо реалізації першого етапу Стратегії розвитку фізичної культури та спорту на період до 2028 року. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Зокрема, план передбачає створення онлайн-платформи для забезпечення взаємодії, проведення засідань і зустрічей, обміну ідеями й технологіями між представниками держави, бізнесу та науковцями з метою координації зусиль із підвищення рівня залученості населення в оздоровчу рухову активність.

Також передбачається розміщення соціальної реклами на телебаченні та в соціальних мережах із залученням провідних спортсменів для формування ціннісного ставлення громадян до власного здоров'я і розвитку фізпідготовки.

Крім того, влада сприятиме створенню Фонду розвитку спорту та рухової активності, а також розроблятиме механізм залучення позабюджетних коштів, коштів меценатів і благодійних організацій у сфері фізичної культури та спорту.

Зокрема, план передбачає формування бренда спортсмена високого класу, який є гордістю нації, взірцем для молодого покоління, а також проведення просвітницької кампанії, спрямованої на боротьбу з гендерними стереотипами, расизмом у спорті, насильством у спорті та дискримінацією осіб з інвалідністю.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ