Події

Саудівська Аравія має намір вакцинувати від COVID-19 увесь персонал, що забезпечує хадж

Медичні служби Саудівської Аравії планують вакцинувати від коронавірусу COVID-19 увесь медичний персонал і волонтерів, які допомагатимуть в організації хаджу в 2021 році, повідомила в середу газета The National (Абу-Дабі).

Представник Міністерства охорони здоров'я королівства з Мекки повідомив виданню, що відомство поширило внутрішній меморандум. Водночас, зазначив він, рішення стосовно обов'язковості вакцинації для паломників поки що не прийняте.

The National нагадує, що раніше в регіональних ЗМІ з'являлася інформація, нібито саудівська влада вимагатиме від усіх учасників хаджу прищеплюватися від COVID-19.

При цьому ще незрозуміло, скільки паломників допустять на хадж у 2021 році. У 2020 році через пандемію в хаджі взяли участь лише близько 1 тис. людей, котрі вже перебували на території королівства. Завдяки вжитим заходам безпеки під час хаджу випадків інфікування коронавірусом зафіксовано не було. Для порівняння: у 2019 році в Саудівську Аравію на хадж прибули 2,5 млн людей.

У жовтні 2020 року влада дозволила підданим та іноземцям, які постійно живуть у країні, здійснювати умру - мале паломництво в Мекку. Відтоді її здійснили 5 млн осіб, і за рахунок суворості організації випадків COVID-19 у ході заходів виявлено не було, зазначає The National.

Тим часом, зазначає видання, Ер-Ріяд планує вакцинувати до кінця 2021 року 70% населення королівства, що становить близько 34,2 млн осіб. Поки що вакцину отримали 885 тис. людей. Безкоштовна вакцинація здійснюється препаратами Pfizer-BioNTech і AstraZeneca.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом у Саудівській Аравії за час пандемії виявили понад 355 тис. випадків зараження коронавірусом, більше ніж 6,5 тис. пацієнтів із COVID-19 померли.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ