Події

Держпродспоживслужба виявила пташиний грип у парку "Нижньодніпровський"

Вірус пташиного грипу виявлено і лабораторно підтверджено на території Національного природного парку "Нижньодніпровський" (Херсонська обл.), повідомила Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у вівторок.

Вірус пташиного грипу було виявлено під час дослідження трупів 20 лебедів, виявлених 28 лютого в парку "Нижньодніпровський" у районі річок Конка і Гнилуша.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька уточнила, що фахівці відомства вживають заходів для мінімізації ризиків поширення хвороби.

Вона зазначила, що 1 березня силами представників Національного природного парку "Нижньодніпровський", Олешківського управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, ДСНС та органів місцевого самоврядування було розпочато пошуки інших трупів птахів в акваторії річок Дніпра, Конки, Гнилуші.

Магалецька нагадала, що пташиний грип активно поширюється світом через диких перелітних птахів, тому всім господарям домашньої птиці рекомендовано організувати її безвигульне тримання.

Пташиний грип - гостра інфекційна вірусна хвороба птахів, що характеризується ураженням органів травлення, дихання і високою летальністю. На грип хворіє птиця будь-якого віку, а смертність у разі захворювання досягає 80-100%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ