Події

У Януковича заперечують наявність заморожених банківських рахунків та активів у Швейцарії

Колишній президент України Віктор Янукович, який із 2014 року проживає на території РФ, не має заморожених банківських рахунків та активів у Швейцарії, заявив прес-секретар Януковича Юрій Кірасир.

"Вкотре хочемо зазначити, що офіційна влада Швейцарії на запит англійських адвокатів компанії JHA LLP, що представляють інтереси В. Ф. Януковича, про наявність банківських рахунків та економічних активів, що належать екс-президенту України, направила офіційну відповідь", - зазначив прес-секретар екс-президента у Facebook у вівторок, 2 березня.

Він уточнив, що в документі йдеться про те, що "у Швейцарії немає банківських рахунків або інших активів на ім'я президента Януковича, які вони заморозили".

Кірасир наголосив, що заморожування активів, яке накладає Швейцарія, "стосується інших осіб (тобто не Януковича), перерахованих у Додатку до Постанови про заморожування активів у зв'язку з Україною".

"Швейцарська федеральна рада чітко не зазначає, кому належать" 70 мільйонів швейцарських франків", але при цьому офіційно визнає, що вони не належать президенту Януковичу. Ми вимагаємо від посольства Швейцарії в Україні оприлюднити спростування на своє повідомлення, в якому згадується недостовірна інформація щодо В. Ф. Януковича", - заявив Кірасир.

Як раніше заявили представники посольства Швейцарії у Києві, Швейцарія та Україна тісно співпрацюють для повернення українському народові заморожених активів Януковича та його оточення.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ