Події

Анджеліна Джолі продала на аукціоні пейзаж Черчилля за рекордну ціну

Єдина картина, яку британський лідер Вінстон Черчилль написав під час Другої світової війни, була продана 1 березня на аукціоні Christie's в Лондоні за рекордні для цього художника $11,5 млн (8,282 млн фунтів), повідомляє CNN. До торгів робота належала родині актриси Анджеліни Джолі.

Це пейзаж 1943 року "Мінарет мечеті Кутубія", на якому зображений захід у Марракеші, один із улюблених сюжетів Черчилля. Естімейт полотна склав $2- $3,4 млн (£1,5-2,5 млн). Попередній рекорд для картини пензля Черчилля на торгах було встановлено в 2014 році в будинку Sotheby's - $2,7 млн (1,7 млн фунтів).

Черчилль уперше побував в Марокко в 1935 році і закохався в характерне для цих широт світло, пояснив CNN керівник відділу британського мистецтва в Christie's Нік Орчард. За словами експерта, Черчилль розумів, що написані там краєвиди будуть серед його кращих робіт.

#AuctionUpdate A new #WorldAuctionRecord for Sir Winston Churchill with 'Tower of the Koutoubia Mosque' (1943) selling for £8,285,000. This is the only painting created by Churchill during the Second World War: https://t.co/JCBvGaFShW pic.twitter.com/iZMumvmwp2

— Christie's (@ChristiesInc) March 1, 2021

"Мінарет мечеті Аль-Кутубія" Черчилль написав після зустрічі з союзниками з антигітлерівської коаліції в січні 1943 року в Касабланці. Тоді він умовив президента США Франкліна Рузвельта зустрітися в Марракеші і помилуватися разом із ним на захід. Пейзаж Черчилль написав наступного дня після від'їзду президента.

Після Касабланкської конференції Черчилль, Рузвельт і генерал Де Голль заявили, що вимагають беззастережної капітуляції Німеччини, Італії та Японії.

Згодом Черчилль подарував картину Рузвельту. У 60-х роках син Рузвельта продав пейзаж якомусь кінематографістові, як розповідав CNN арт-дилер Білл Рау. У якийсь час картина перейшла у власність родини в Новому Орлеані, де понад 50 років зберігалася в шафі, поки хтось із співвласників не вийшов на галерею Рау.

У 2011 році картину у Рау викупив актор Бред Піт і подарував Анджеліні Джолі, повідомляє CNN з посиланням на джерело, близьке до торгів. Піт і Джолі розлучилися в 2016 році після двох років шлюбу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ