Події

Степанов зустрівся з послами G7 для обговорення спільної протидії пандемії

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов у п'ятницю, 26 лютого, провів робочу зустріч з послами країн "Великої сімки" (Велика Британія, Німеччина, США, Канада, Японія, Італія. Франція) в Україні, під час якої обговорювалися питання вакцинації українців від коронавірусу, спільної протидії пандемії і плани реформування медичної галузі в Україні.

"Обговорили кілька ключових питань, зокрема: стратегію МОЗ з боротьби з COVID-19, програму вакцинації українців, кампанію з популяризації вакцинації і подальші плани з реформування медичної галузі загалом", - повідомив Степанов у Facebook.

Він наголосив, що посли країн G7 визнали, що український досвід "адаптивного карантину" може виявитися корисним і для деяких країн ЄС.

Крім того, чиновник зазначив, що "технічно, ресурсно і організаційно МОЗ і країна готові до тотальної вакцинації, зокрема і вакцинами з високими вимогами до температурного зберігання".

"Ми запланували 5 основних етапів вакцинації і маємо намір завершити основні заходи до осені цього року", - наголосив міністр.

Під час зустрічі її учасники також обговорили стратегію популяризації вакцинації і "звірили" позиції за т.зв. "Паспортами вакцинації".

"Розумію, що так чи інакше ми на рівні цивілізованих країн повинні прийняти єдині правила. Однак переконаний, що вони не можуть і не повинні стати інструментом інституційної сегрегації або призводити до порушення ключових прав і свобод людини", - резюмував Степанов.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ