Події

Доповідь США щодо санкцій з "Північного потоку-2" не є остаточною мірою - Держдеп

Нещодавня доповідь держдепартаменту США про санкції з "Північного потоку 2" не є остаточною відповіддю Вашингтона, в разі необхідності будуть нові заходи, заявив представник держдепу Нед Прайс.

"Доповідь, яку ми представили Конгресу минулої п'ятниці...це не кінець історії, це була лише чергова її глава", - заявив він у вівторок на брифінгу.

"Ми продовжимо стежити за ситуацією, оцінювати її, і в разі, якщо знадобляться додаткові політичні заходи, ми без вагань вживатимемо їх", - наголосив Прайс.

Раніше в лютому повідомлялося, що у своїй доповіді, представленій Конгресу США, Держдеп перерахував до списку для можливих санкцій щодо "Північного потоку - 2" російське судно "Фортуна" і його власника - компанію "КВТ-Рус", проти яких і так вже діють обмежувальні заходи, введені при екс-президенті Дональді Трампі.

У доповіді також перераховані інші організації, які вже припинили свою роботу з "Північним потоком 2".

До того ж у ньому немає жодних німецьких або інших європейських організацій.

"Простіше кажучи, сьогоднішні санкції абсолютно неадекватні", - заявив член комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу Майкл Мак-Кол.

Високопоставлений член комітету з міжнародних відносин Сенату Джим Ріш у свою чергу заявив, що "глибоко стурбований і розчарований доповіддю держдепартаменту про діяльність "Північного потоку 2" і його рішенням відмовитися від додаткових санкцій стосовно інших суб'єктів, які беруть участь у цьому будівництві".

Він наголосив, що компанії, які не охоплені доповіддю Держдепу, зараз активно підтримують будівництво "Північного потоку 2".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ