Події

Литва поділиться з Україною вакциною від COVID-19, коли в неї з'явиться її надлишок, - глава МЗС

Литва поділиться з Україною вакциною від коронавірусу COVID-19, коли у неї з'явиться її надлишок, повідомив литовський міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс.

"Я розділяю занепокоєння українського уряду, що недостатньо вакцин потрапляють в Україну, й запропонував можливість, коли Литва буде готова, поділитися вакциною. Коли ми знатимемо, що ми будемо готові зробити це, ми зробимо все можливе, щоб спробувати допомогти Україні", - сказав він на прес-конференції після переговорів з главою МЗС України Дмитром Кулебою в Києві у вівторок.

Ландсбергіс зазначив, що Литва також може попросити своїх друзів у Європі приєднатися до своєї ініціативи та поділитися з Україною вакциною, коли вони будуть готові. Проте він не уточнив, коли це може статися.

"Я вважаю, що ще зарано відповідати на це запитання. Сьогодні дуже важливо показати політичну мету. Я впевнений, що такий день настане, і постачання будуть достатніми, щоб покрити потреби Литви, тож ми зможемо поділитися надлишком з нашими друзями", - зазначив він.

У свою чергу Кулеба подякував литовському колезі за ініціативу.

"Я дуже вдячний Габріелюсу за те, що він повідомив нам таку інформацію, що коли в Литви з'явиться надлишок своєї вакцини, вона радо поділиться нею з Україною. Ми будемо дуже вдячні. Ми розуміємо, що завдання кожного уряду - це, передусім, захистити своє населення. Я так розумію, що литовський уряд ефективно справляється з цим завданням, і ми будемо вдячні, коли Україна зможе отримати доступ до додаткових вакцин", - наголосив Кулеба.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ