Події

США і ЄС повинні більше працювати разом над врегулюванням конфліктів у сусідніх країнах, включно з Україною

Міністри закордонних справ країн Європейського союзу на першій віртуальної зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном говорили про необхідність більше працювати разом для вирішення конфліктів у сусідніх країнах, зокрема, в Україні.

Про це в понеділок в Брюсселі після закінчення засідання Ради ЄС з питань закордонних справ повідомив високий представник Європейського союзу Жозеп Боррель.

Високий представник констатував, що це "була перша взаємодія між ЄС і новою адміністрацією США". "Я радий сказати, що у нас було дуже позитивне обговорення, яке продемонструвало, що фокус тепер не тільки на поглибленні нашого партнерства, але також на тому, щоб об'єднатися в глобальному лідерстві, щоб боротися з пандемією, на відновленні після цього, працювати над змінами клімату і гарантувати просування демократичних цінностей", - описав він хід дискусії.

Боррель зазначив, що заключні слова держсекретаря США "нас дуже надихнули".

"Ми з нетерпінням очікуємо взаємодії з США, зокрема для того, щоб зменшити напругу, яка існує, і конфлікти в нашому безпосередньому сусідстві. Ми усвідомлюємо необхідність працювати разом з питань Ірану ... Ми також торкнулися питання посилення нашого партнерства з Україною, країнами Близького Сходу, Африки, Латинської Америки. Є також загальне розуміння, що ми повинні працювати більше разом", - сказав високий представник ЄС.

Міністри ЄС і держсекретар США також обговорили відносини з Росією та Китаєм.

"Діалог з ним був дуже позитивним", - додав Боррель.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ