Події

Українські правоохоронці повідомили про підозру заступнику міністра оборони РФ через події в Дебальцевому та Іловайську

Українські правоохоронці повідомили про підозру заступнику міністра оборони Російської Федерації, начальнику Головного військово-політичного управління Збройних сил РФ Андрію Картаполову в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, веденні агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

"За даними слідства, генерал-полковник у січні-лютому 2015 року, обіймаючи посаду начальника Головного оперативного управління – заступника начальника Генштабу ЗС РФ, за попередньою змовою з іншими особами з числа керівництва Збройних сил РФ, з метою порушення територіальної цілісності України, здійснював планування і координацію дій підрозділів Збройних сил держави-агресора та підконтрольних їм іррегулярних незаконних збройних формувань із захоплення міста Дебальцевого та прилеглих до нього населених пунктів", - повідомляє Офіс генерального прокурора в четвер.

При цьому СБУ зазначає прізвище генерал-полковника - Андрій Картаполов.

Правоохоронці додають, що Картаполов у серпні 2014 року спільно з іншими представниками командування ЗС РФ забезпечував планування і управління російськими підрозділами під час вторгнення на територію України.

Також він брав участь в організації віроломного вбивства українських воїнів біля м. Іловайськ під час їх виходу через так званий зелений коридор під надані "гарантії" керівництва РФ, а також забезпечував подальшу збройну окупацію інших населених пунктів Донецької та Луганської областей.

За скоєння інкримінованих злочинів Кримінальний кодекс України передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ