Події

ЄС поновив план дій своєї стратегії для регіону Балтійського моря

Євросоюз у середу оновив план дій зі своєї стратегії для регіону Балтійського моря, щоб стимулювати транскордонне співробітництво після кризи COVID-19.

"Пандемія коронавірусу показала, що міжнародне співробітництво важливе для вирішення транскордонних проблем і служить ефективним інструментом для прискореного і загального відновлення, впевненого економічного і соціального розвитку", - пояснила у своєму комюніке комісар ЄС з питань згуртованості і реформ Еліза Ферейра.

Стратегія ЄС для регіону Балтійського моря (СЄСРБМ) - це друга за величиною і найбільш різноманітна макрорегіональна стратегія союзу. Вона охоплює регіон з населенням 85 млн, що включає 12 країн: вісім держав-членів ЄС (Данію, Естонію, Фінляндію, Німеччину, Латвію, Литву, Польщу і Швецію) і чотири країни, що не входять в ЄС (Білорусь, Ісландію, Норвегію і Росію).

Оновлений план спрямований на перехід до екологічних і цифрових технологій з максимальним використанням фінансового пакета відновлення NextGenerationEU ("Наступне покоління ЄС") і відповідатиме Цілям сталого розвитку ООН.

План дій буде направляти інвестиції в рамках регіональної політики ЄС у період 2021-2027 років, сприяти залученню молоді до процесу управління. Створюється регіональний центр Стратегії ЄС для Балтійського моря, який опікуватиметься координацією, обміном досвідом і знаннями, підвищенням кваліфікації.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ