Події

До Верховного Суду надійшов позов від ZIK щодо оскарження указу про санкції, заяву залишено без руху до усунення недоліків

До Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду надійшов позов від ТРК "Нові комунікації" (телеканал ZIK) до президента України, в якому позивач оскаржує указ, що вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.

"Постановою від 15 лютого 2021 року у справі №9901/33/21 позовну заяву ТОВ "Телерадіокомпанія "Нові комунікації" залишено без руху і встановлено позивачеві десятиденний строк із дня отримання цієї ухвали для усунення недоліків. Рішення мотивоване тим, що кошти, перераховані позивачем на сплату судового збору, не надійшли на відповідний казначейський рахунок, а тому йому необхідно надати докази, що підтверджують зарахування коштів про сплату судового збору за подання позовної заяви", - повідомляє прес-служба Верховного Суду на сторінці у Facebook.

Крім цього, як зазначається, позивач не надав суду докази, що підтверджують необхідність і доцільність залучення РНБО, СБУ, Верховної Ради до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Як повідомлялося, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність трьох телеканалів - "112", NewsOne і ZIK, які пов'язують з одним із лідерів партії "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком.

Згідно з рішенням, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуватимуться, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб "Аріадна ТВ", "Новий Формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія "112-ТВ", "Лідер ТВ", "Партнер ТВ", "Новини 24 години", "Нові комунікації".

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду відкрив провадження за одним із позовів щодо оскарження указу президента України Володимира Зеленського про застосування санкції стосовно трьох телеканалів.

КАС призначив справу до розгляду на 15 березня о 12:00.

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ