Події

В ОАЕ можуть відбутися тижні українського кіно та дні народного мистецтва

Перша леді України Олена Зеленська в межах офіційного візиту до Об’єднаних Арабських Еміратів запропонувала провести в ОАЕ тижні українського кіно та заснувати Дні українського народного мистецтва та традиційної української кухні.

Ці питання Олена Зеленська обговорила на зустрічі з міністром культури та молоді Нурою бінт Мухаммад Аль Каабі, повідомляється на сайті глави Української держави.

Крім цього, перша леді озвучила пропозицію організувати в межах мистецьких фестивалів ОАЕ окремі програми українського мистецтва, зокрема з концертами від національних колективів.

"Усі ці заходи можуть бути об’єднані в окремий проект. Наприклад, Дні дружби наших країн. Вони можуть і мають бути двосторонніми та проводитись як в Україні, так і в ОАЕ", – зауважила Олена Зеленська.

Зі свого боку Нура бінт Мухаммад Аль Каабі підтримала проведення Днів дружби. Вона відзначила велику зацікавленість в українському досвіді проведення "Книжкового Арсеналу" та інших масштабних культурних заходів у "Мистецькому Арсеналі".

Ще одним важливим для України проектом Олена Зеленська назвала впровадження україномовних аудіогідів у музеях ОАЕ. "Зараз українське посольство веде активну роботу з упровадження україномовних аудіогідів у музеях ОАЕ. (…) Я впевнена, що після зняття карантинних обмежень наші громадяни зможуть прослухати екскурсії Великою мечеттю, Лувром та Каср Аль Хосном українською мовою", – висловила вона сподівання.

Серед найближчих масштабних подій в ОАЕ, у яких Україна планує взяти участь, – Всесвітня виставка "Експо-2020".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ