Події

СБУ затримала двох агентів ФСБ РФ, які збирали таємну інформацію у військовій сфері

Контррозвідники Служби безпеки України викрили двох українських громадян, завербованих ФСБ РФ для збору таємних відомостей щодо боєготовності та забезпечення Збройних сил України.

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби задокументували, що агентам поставили завдання отримати таємні документи. Зокрема - про ефективність застосування нових зразків озброєння і військової техніки ЗСУ під час проведення АТО/ООС.

"Вони також мали дізнатися про перспективи оснащення і переозброєння частин і підрозділів української армії. Для виконання завдання агенти ворожої спецслужби намагалися за гроші завербувати розвідника однієї з військових частин", - зазначено в повідомленні.

СБУ затримала агентів російської спецслужби під час контрольованої передачі "таємних" документів і спроби їх переправлення російським кураторам. Операція відбувалася згідно зі ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Стосовно викритих агентів ФСБ РФ здійснюються процесуальні заходи за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ