Події

Українці найближчим часом можуть вилетіти з Ізраїлю рейсами авіакомпанії Israir

Авіакомпанія Israir (Тель-Авів) виконує нерегулярні рейси з аеропорту ім. Бен-Гуріона, якими можна вилетіти з Тель-Авіва для повернення через треті країни до України, повідомляється на сторінці посольства України в Ізраїлі у Facebook.

За даними посольства, на сьогодні у Israir заплановано рейси у Франкфурт-на-Майні (Німеччина). На 12 лютого планується рейс до Кишинева (Молдова), а на 18 лютого - до Варшави (Польща).

У повідомленні наголошується, що починаючи з 10 лютого для виїзду з Ізраїлю скасовано вимогу обов'язкової наявності в іноземців, зокрема громадян України, спецдозволу комісії щодо винятків.

Водночас, щоб виїхати з Ізраїлю, пасажирам необхідно за 24 години до польоту подати онлайн-декларацію про стан здоров'я на урядовому сайті (www.gov.il), мати при собі негативний ПЛР-тест, зроблений не більше ніж за 48 годин до вильоту.

Згідно з рішенням уряду Ізраїлю, до 20 лютого продовжують діяти обмеження на роботу всіх пунктів пропуску через держкордон країни (зокрема міжнародний аеропорт ім. Бен-Гуріона, а також усі наземні пункти перетину). Це рішення пов'язане з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні, а також заходами, впроваджуваними владою Ізраїлю з метою протидії поширенню коронавірусу.

Як повідомлялося, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" планує виконати спеціальний рейс до Ізраїлю 14-15 лютого для повернення українців.

Авіаперевізник уже зробив запит до уряду Ізраїлю на отримання необхідних дозволів і розраховує на позитивне рішення найближчим часом. "МАУ" планує виконати рейс Київ - Тель-Авів 14 лютого, з вильотом о 20:00 за київським часом і, відповідно, вилетіти назад із Тель-Авіва 15 лютого о 00:10 за місцевим часом.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ