Події

Байден у розмові з Сі Цзіньпіном, підтвердив "заклопотаність" США низкою напрямів політики Пекіна

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном і підтвердив, що Вашингтон стурбований політикою Пекіна щодо Гонконгу, Тайваню, Синьцзян-Уйгурського автономного району Китаю, повідомив Білий дім.

"Президент Байден зазначив фундаментальну заклопотаність з приводу примусової і несправедливої економічної практики Пекіна, репресій в Гонконгу, порушень прав людини в Сіньцзяні і все більш агресивних дій в регіоні, зокрема щодо Тайваню", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що Байден також "підтвердив свої пріоритети у сфері захисту безпеки, процвітання, здоров'я і способу життя американського народу, збереження вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону".

Крім того, Байден сказав, що в сферу його зобов'язань входить "проведення практичних, орієнтованих на результат заходів, коли це стосується інтересів американського народу і союзників США".

Лідери двох країн також обмінялися думками щодо протидії пандемії COVID-19 і спільних проблем глобальної безпеки в сфері охорони здоров'я, зміни клімату та запобігання розповсюдженню ядерної зброї, повідомив Білий дім.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ